top of page

Jazzens Venners historie siden 1974

JV small logo.jpg

Jazzens Venner kan føre sin historie tilbage til november 1974, hvor en kreds af jazzinteresserede besluttede, at der burde være regelmæssige jazzaftener i byen, efter at den lokale jazzklub var lukket i 1968. Med hjemsted hos ”Østergade nr. 1”, senere i ”Huset” i Dronningens Gade, ”Randers Sejlklub” og ”Kvægtorvet” gennemførte man ca. 10 arrangementer årligt, herunder en mini-festival i Randers Ugen, med både lokale bands og så kendte navne som Wild Bill Davidson, Putte Wickman, Roy Eldridge, Cootie Williams og Russell Procope.
 Omkring 1983/84 opstod tanken om at genskabe den hedengangne jazzklub i de gamle lokaler i Håndværkerforeningen, det nuværende Fritidscenter. Jazzens Venner støttede tanken og opløstes i februar 1984, da Randers Jazzklub startede igen. I 1997 besluttede Randers Jazzklub at indstille sin virksomhed og overlod det til Jazzværket, Randers Musikfond og enkelte spillesteder at føre arbejdet videre.
 I 2005 mente en lille flok af de gamle venner, forstærket med et par nye ”unge” venner, at tiden var inde til at genoplive ”de gode gamle dage” med regelmæssige jazzaftener med lokale og udenbys navne – undtagen dog i højsommeren, hvor haven, grillen, sommerhuset og ferie distraherer selv de ”hotteste fans”. Siden november 2005 har vi da ført vor muntre kamp med den jazzede tilværelse.

bottom of page