Søg
  • Jazzens Venner Randers

Don Vappie & Finn Burich International NO Jazzband


Hall Of Fame-musiker spiller jazz i Randers


I 2020 blev Don Vappie’s album ”The Blue Book Of Storyville” kåret som årets jazzalbum i USA. I 2021 vandt han den prestigefyldte Steve Martin Banjo Prize. I 2022 er den dygtige banjospiller blevet optaget i American Banjo Museums Hall Of Fame, og torsdag den 27. oktober står denne en af verdens bedste banjospillere på Underværkets scene, når Jazz Randers inviterer til koncert.


Don Vappie er solist hos Finn Burich International New Orleans Jazzband, og det er i sandhed et nternationalt orkester. Musikerne kommer nemlig fra USA, Tyskland, Holland, Belgien og Haderslev. Sønderjyden er selvfølgelig trombonisten og bandlederen Finn Burich, der har gjort det til sit speciale at turnere de danske jazzklubber tynde med internationale kunstnere som solister i sine New Orleans-orkestre.


Lillian Boutté, Sammy Rimington og Monique Thomas er blot nogle af de stjerner, som Finn Burich har haft med sig på tur. Faktisk er det tolvte gang siden 1999, at Don Vappie er frontfigur, men trods det, er det første gang, at amerikaneren er med i Randers. De øvrige musikere er den elegante tyske musiker Thomas l’Etienne (klarinet, tenorsax og vokal), klavervirtuosen Harry Kanters fra Holland og trommeslager Frederik Van Den Berghe fra Belgien. Udover trombone bidrager Burich også vokalt, mens Don Vappie supplerer banjospillet med guitar og vokaler.


Der står primært New Orleans-musik på repertoirt, og det er netop der, den 66-årige Don Vappie kommer fra. Men med ham på scener kan alt ske, og han overrasker tit med kendte hitsange og andre finurligheder. Han er kendt for at kunne spille i alle sammenhænge. Som solist i store symfoniorkestre og i front for sit eget Creole-band. Da Eric Clapton følte, at han måtte have en banjospiller med på scenen, ringede han efter Don Vappie, og amerikaneren bliver også betegnet som ”Jimi Hendrix Of The Banjo”. Intet mindre!


Koncerten afvikles torsdag den 27. oktober på Underværket, og det er årets sidste aftenkoncert hos Jazz Randers. Derefter følger to frokostarrangementer i november og december. Til Don Vappie-koncerten åbnes dørene kl. 19, og der er koncert kl. 20.00. Billetprisen for medlemmer er kr. 150 og har man medlemskort, så kan der købes to billetter til medlemspris. Gæstebilletter koster kr. 200, og unge under 25 år har gratis adgang.


jazzensvenner.safeticket.dk39 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle